Keefe D podezřelý z vraždy Tupaca si údajně nemůže dovolit právníka a využije služeb veřejného obhájce

Keefe D podezřelý z vraždy Tupaca si údajně nemůže dovolit právníka a využije služeb veřejného obhájce

Duane „Keefe D“ Davis, obviněný z vraždy 2Paca, údajně nebude mít v tomto případu, který je velmi důležitý, svého právníka, ale bude ho zastupovat veřejný obhájce.

Advokát Ross Goodman ve středu (1. listopadu) potvrdil deníku Las Vegas Review-Journal, že si bývalý gangster ze South Side Comptonu zatím nezajistil právní zastoupení, navzdory blížícímu se obvinění.

Goodman – syn starostky Las Vegas Carolyn Goodman a bývalého starosty Oscara Goodmana – zastupoval Keefea D během krátkého soudního slyšení v okrese Clark v Nevadě 19. října, ale nebyl oficiálně najat jako jeho právník.

V e-mailovém prohlášení Goodman potvrdil, že Davise nezastupuje, a prozradil, že tento šedesátník „nebyl schopen splnit podmínky dohody“. V soudních záznamech nebyl do středy uveden žádný jiný Davisův advokát.

Youtubeový kanál VladTV uvádí, že Keefe D má problémy s najímáním právníka kvůli finančním problémům a tvrdí, že si „nemůže dovolit právní zastoupení“.

Edi Faal, losangeleský advokát, který Keefeho D. dlouhodobě zastupuje, uvedl, že očekává, že soudce jmenuje zástupce úřadu zvláštního veřejného obhájce okresu Clark, který bude Davise zastupovat.

Faal měl Keefeho D. zastupovat při původním plánovaném obvinění 4. října, ale nemohl se ho zúčastnit. Faal tehdy novinářům řekl, že byl „pověřen, aby [Davisovi] pomohl v tomto případu získat obhájce“.

Po dvou předchozích odkladech má obžaloba Keefeho D. proběhnout ve čtvrtek (2. listopadu), ale server 8NewsNow spekuluje, že bude „pravděpodobně opět odložena“ kvůli tomu, že nemá advokáta.

Keefe D byl v září zatčen v souvislosti s vraždou 2Paca, který byl v září 1996 smrtelně postřelen ve věku 25 let při přestřelce v Las Vegas.

Davis, obviněný z „organizování“ vraždy, byl obviněn z vraždy se smrtící zbraní ve spojení se zločineckým gangem. V současné době je držen ve vazební věznici v okrese Clark bez možnosti propuštění na kauci.

Bývalý vůdce gangu se v posledních letech několikrát veřejně vyjádřil k vraždě. Ve své knize Compton Street Legend z roku 2019 se přiznal k poskytnutí vražedné zbraně, kterou údajně vystřelil jeho synovec a další člen gangu Orlando „Baby Lane“ Anderson.

Úřady tvrdí, že vražda byla „odplatou“ 2Pacovi, který spolu se svým doprovodem několik hodin předtím Andersona zbil v hotelu a kasinu MGM Grand.

Důvodem útoku bylo obvinění, že Anderson, který byl v roce 1998 zabit při střelbě s dalším gangem, se o několik týdnů dříve pokusil ukrást řetízek jednoho z členů rodiny Death Row.

překlad: djbeton

zdroj: hiphopdx.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *