Po Tupacu Shakurovi je 27 let po jeho smrti pojmenována ulice v Oaklandu – 11/2023

Po Tupacu Shakurovi je 27 let po jeho smrti pojmenována ulice v Oaklandu – 11/2023

27 let po vraždě legendárního rappera byl v pátek 3.listopadu 2023 v kalifornském Oaklandu přejmenován úsek ulice po Tupacu Shakurovi.

Po slavnostním ceremoniálu, kterého se zúčastnili členové jeho rodiny a oaklandský rodák MC Hammer, se část MacArthur Boulevard poblíž místa, kde v 90. letech žil, stala ulice: „Tupac Shakur Way.“

„Ať jeho duch žije po zbytek těchto let v těchto ulicích a ve vašich srdcích,“ řekla Shakurova sestra Sekyiwa „Set“ Shakur a na konci téměř dvouhodinového obřadu si utírala slzy. O chvíli později byla odhalena tabule „Tupac Shakur Way.“

MC Hammer, rapper z písně „U Can’t Touch This“, který s Shakurem strávil mnoho posledních měsíců před jeho smrtí zastřelením v roce 1996 ve věku 25 let, ve svém projevu řekl, že Shakur byl „jednoznačně nejlepší rapper všech dob, o tom není ani pochyb“.

Na slavnostním ceremoniálu promluvili také Shakurův spolupracovník Money-B a oaklandská hiphopová legenda Too Short.

Shakur se narodil v New Yorku a vyrůstal tam a také v Baltimoru, ale koncem 80. let se s matkou přestěhoval do oblasti Sanfranciského zálivu. Na začátku 90. let žil v Oaklandu, který přijal za své rodné město.

„Nárokoval si Oakland,“ řekla členka městské rady Carroll Fifeová, která vedla snahu o přejmenování ulice. „Říkal, že Oakland mu umožnil hrát jeho hru.“

Obřad se konal den poté, co se bývalý vůdce pouličního gangu z jižní Kalifornie přiznal k vraždě v souvislosti se zastřelením Shakura v Las Vegas.

Duane Keith „Keffe D“ Davis je obviněn z organizování střelby. Je jedinou dosud žijící osobou, která byla ve vozidle, z něhož byly vypáleny osudné výstřely, a v září, 27 let po vraždě, se stal jedinou osobou obviněnou z trestného činu v tomto případu.

Shakurovi příbuzní se od obžaloby distancovali a v pátek se o ní zmínili jen okrajově. Sekyiwa Shakur řekla, že její bratr „zemřel v 25 letech během násilí v gangu, rukou jiného černocha, plánováním jiného černocha, ať už to byl kdokoli“.

překlad: djbeton

zdroj: apnews.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *