DANNY BOY ODHALUJE HISTORKY O TUPACOVI, O ŽIVOTĚ V DEATH ROW

DANNY BOY ODHALUJE HISTORKY O TUPACOVI, O ŽIVOTĚ V DEATH ROW

BÝVALÁ ZPÍVAJÍCÍ SENZACE Z DEATH ROW, DANNY BOY, SE PŘIPOJIL KE KANÁLU YOUTUBE CAM CAPONE NEWS, ABY PROMLUVIL O TUPACOVI A ALBECH Z DEATH ROW.

Daniel Steward, narozený v Chicagu, známý spíše jako Danny Boy, se stal bleskovým úspěchem v Death Row. Nahrával skladby s Tupacem a Snoop Doggem a do repertoáru labelu ze západního pobřeží vnesl nový zvuk. V tomto rozhovoru se s vámi podělí o příběhy z natáčení videoklipů až po zpívání Tupacovi v nemocnici.

Danny Boy se vrací ke svému průlomu u Death Row a oživuje své rané vzpomínky na „skutečnou Death Row“.

Smlouva s labelem Suge Knighta přišla náhodou, když čekal na schůzku a vešel Suge Knight. Suge si myslel, že Danny rapuje, a tak ho postavil před hotovou věc. Když však Danny Boy začal zpívat, Suge zůstal v šoku. Popadl Jimmyho Iovina z Interscope a zazpíval před ním znovu. Následně byla smlouva s Death Row Records uzavřena.

POČÁTEK DEATH ROW a SROVNÁNÍ S BAD BOY

Ve druhé části rozhovoru Danny Boy hovoří o předávání cen Source Awards v New Yorku v roce 1995 a o napětí mezi ním a vydavatelstvím Bad Boy Records. Krátce před udílením cen začal Suge Knight mluvit s Tupacem ve vězení, kde spolu hovořili o událostech kolem loupežného přepadení ve studiu Quad.

Vzhledem k tomu, že Suge Knight se postavil za Tupacovo přesvědčení o tom, kdo na něj ušil boudu, staly se obě nahrávací společnosti velmi rychle smrtelnými nepřáteli. Na předávání cen se to ještě více vyhrotilo, když se Suge dostal k mikrofonu. Suge vyzve Dannyho, aby šel na pódium s ním, a ten netušil, co se Suge chystá říct.

Danny v tu chvíli pociťoval napětí 3 000 lidí, kteří Puffyho a Bad Boye podporovali. Měl pocit, že jsou „nedotknutelní“, protože šlo o Death Row Records, nejobávanější hudební vydavatelství.

VENKU Z VĚZENÍ, NA KAUCI NA SVOBODĚ

Ačkoli Danny doprovázel Sugea do New Yorku na návštěvy ve vězení, nevěděl, že navštěvuje právě Tupaca. Zjistil to, až když s ním Suge vyšel ven. Let zpět na západní pobřeží byl podle Dannyho pouhým večírkem. Hodně se tam kouřilo a pilo, přičemž Tupac vyprávěl o svých hudebních plánech v Death Row.

DANNY BOY SEDÍ ZA TUPACEM SUGE A KNIGHTEM

Sotva soukromé letadlo přistálo, doprovod Death Row, včetně nově podepsaného umělce Tupaca, zamířil do studia. Tupac se pokusil vystoupit z limuzíny, ale vlivem kouře a zkonzumovaného pití ‚Pac vytuhnul!

Tupac byl plodný už předtím, než se stal umělcem Death Row, a proto se na něj po propuštění z vězení všichni hrnuli. Mezi umělci, kteří ho navštívili, byli například členové Wu-Tang Clanu nebo Queen Latifah. Navštívila ho také Faith Evans, která přivezla Tupacovi spoustu dárků včetně vitonové truhly Luis plné značkového oblečení v hodnotě 50 tisíc dolarů, které Faith pro Tupaca zakoupila.

Ve stejný den, kdy Faith předala Tupacovi dárky, nahráli spolu píseň „I Wonder Why They Call U Bitch“. Na vysvětlenou, proč je Michell’e na retailové verzi, Danny říká, že Bad Boy odmítl povolit Faithin vokál. I když Danny Boy prozradil, že když se pozorně zaposloucháte, Faithiny vokály stále uslyšíte!

VYSTOUPENÍ DANNYHO BOYE S TUPACEM

Danny vystupoval s Tupacem při několika různých příležitostech a vzpomíná na dvě vystoupení, která mu utkvěla v paměti. Nejprve vidí incident na vystoupení v Ohiu, kde někdo z publika hodil během písně What’s Your Phone Number na pódium berli. ‚Pac vyzval všechny, aby ukázali na osobu, která ji hodila, a dokonce nabídl peníze výměnou za viníka! Vzpomíná si, že viděl tisíc prstů ukazujících na jednu konkrétní osobu. Ten, kdo hodil berli, byl “ chycen“ a show pokračovala dál, přičemž Tupac hodil do davu peníze!

DANNY BOY VYSTUPUJE S TUPACEM V SATURDAY NIGHT LIVE

Druhé, pravděpodobně nejznámější vystoupení s Tupacem v Saturday Night Live. Spolu s Pacem a Big Sykem zpíval Danny píseň I Ain’t Mad at Cha. Prozradil, že Tupac byl zhulený a opilý, kvůli čemuž zapomněl některá slova. Tupac však pro Dannyho udělal něco, co je mu dodnes drahé. V přímém přenosu Dannyho vyvolává a představil ho světu.

Danny si tohoto okamžiku váží a říká: “ Mít šestnáct let a být z Chicaga a dostat tolik lásky od Paca. Když na mě v takové chvíli ukázal světlo, byl jsem za to vděčný.“

Při natáčení filmu Slip N Slide došlo k incidentu, při kterém byl Dannymu Boyovi ukraden řetěz. Suge Knight odletěl s modelkami a všemi umělci z Death Row do mexického Cabo. Při natáčení části videoklipu to znamenalo, že to mělo vypadat, jako by Danny právě souložil na pláži. S jeho oblečením a šperky ležícími na pláži šli a natočili další scénu jinde, aniž by věnovali pozornost jeho věcem v písku. Když se vrátil, šperky v hodnotě 50 tisíc dolarů byly pryč!

HON NA ČARODĚJNICE PO OSOBĚ ZODPOVĚDNÉ ZA ZMIZELÝ ŘETĚZ

Tupac a Suge se snažili za zmizelé šperky označit jednoho z Danny Boyových přátel, Troye. Když všichni stáli v koupelně a tlačili se kolem Troye, Suge se ho zeptal: „Kdo má největší svaly? Já nebo Pac?“ Nakonec to Tupac nechal na Danny Boyovi, aby se s ním vypořádal, přičemž na svého přítele šel zlehka a spíše ho popostrkoval, než aby ho udeřil!

Řeč se stočí k poslednímu videoklipu, který Tupac natočil, Toss It Up, a to před odjezdem do Las Vegas. Danny Boy popisuje, že bylo neuvěřitelné zpívat po boku K-Ci a JoJo, a prozrazuje, že Tupac nechal všechny na place dlouho čekat. Jakmile natáčení skončilo, okamžitě vyrazili na cestu do Las Vegas, aby se tam podívali na Tysonův zápas.

ZPÍVAL TUPACOVI V NEMOCNIČNÍM POKOJI

Dny následující po střelbě v Las Vegas byly napjaté a Tupac bojoval o život. Danny vypráví o tom, jak naposledy viděl Tupaca v nemocnici a o okamžiku, který s ním prožil. Po modlitbě požádala Tupacova matka Afeni Dannyho, aby zazpíval. Danny se rozhodl zazpívat „A Change Is Gonna Come“ a viděl, jak se Tupacovi po tvářích kutálejí slzy.

Překlad: djbeton