Tupacův hlavní producent „Johnny J“ zemřel v 39-ti letech

Tupacův hlavní producent „Johnny J“ zemřel v 39-ti letech

Ukončil svůj život ve vězení. Článek z roku 2008

Všechny přátelé, známé a fanoušky producenta Johnny „J“ Jacksona neskutečně zaskočila zpráva, když
se dozvěděli, že Johnny J, známý producent Tupaca zemřel ve věku 39 let v říjnu 2008.

Podle blízkého zdroje, si Johnny J odpykával trest v okresní věznici v Los Angeles za řízení v opilosti.
Zdroj rovněž potvrdil informaci, že podle všeho zemřel poté, co seskočil z vrchního patra věznice.

Jackson, známý v hudebním průmyslu jako „Johnny J“, možná nebyl hudebním fanouškům natolik známý jako jiní producenti např. Swizz Beats, nebo Timbaland, ale to co dokázal je nepopsatelné. Dokonce produkoval i celou polovinu hitů, které znají fanoušci na desce „All Eyez on Me“, včetně obrovského hitu „How Do U Want It.“

„Když jsem s ním mluvil, říkal že dokázal prodat více než 100 miliónů nahrávek, řekl do médií moderátor, kde se Johnny J objevil v roce 2008, v show nazvané „The Wake Up Show“. Zmínil se tam i o tom, že nahrál spoustu materiálů… Podle slov moderátora je potřeba uvést Johnny J do takové roviny, kde se nacházely a nachází producenti jako jsou Quincy Jones, nebo Dr.Dre, protože téměř nikdo nevěděl, že dokázal prodat tolik nahrávek. Byl to více než jen tichej člověk. Nechodil ven a neukazoval tam, kolik má peněz, ale když jste ho potkali ve studiu, připadal vám jako 100 Tupaců té doby…“

Moderátor se rovněž zmínil o tom, že se v „The Wake Up Show“ objevil čtyři měsíce před tím, než šel do vězení. Posluchačům v tamní show prozradil, že má ve svém osobním trezoru schovaných 30 Tupacových nahrávek, ktere nebyly nikdy ještě vydány a že je vlastník všech těch neuveřejněných nahrávek Tupaca.

Říkal, že dokázali s Tupacem udělat šest až sedm tracků. Záleželo to jen na tom, kolik za ten den bylo Hennessy.

Autor tohoto článku říká, že Tupac byl pro něj jako film, a Johnny J byl jeho velkou součástí a vizitka jeho
výsledků a songů k tomuto filmu. Bohužel, teď jen nezbývá se zmínit o tom, že klasické songy, které dokázal vytvořit pro Tupaca budou navždy jen vzpomínkou jeho neskutečné práce a úsilí, bude to majetkem West Coast a celého světa.

Moderátor Tech se zmínil i o tom, že Johnny J se nikdy nebál, že by spadl někde na dno hudebního průmyslu. Uvědomoval si podle něj svůj obrovský talent, který využíval plně jen s Tupacem. Před tím, než šel do vězení, tak pracoval s jednou skupinou v Los Angeles na albu Tatyany Ali z produkce Fresh Prince.

Na začátku své kariéry začal Johnny J spolupracovat zejména se skupinou Tupaca s názvem Thug Life, který poté přivedl oba k sólo tvorbě jeho nahrávek a alb, které byly vydány až posmrtně.

Kdybych měl 10 minut na to, abych si s ním mohl promluvit, vím že by to bylo něco, zmiňuje se Tech o Johnny J. Je to podle něj něco neskutečného, že se něco takového vůbec stalo. Ten člověk podle Teache žil a užíval si každou chvíli na světě.

Za celý svůj život vydal desítky hitů, jednou si přečteme určitě jeho biografii, spoustu songů, do kterých se pustil, tak to byly neskutečné pecky. Všichni jsme z toho divní. Všichni jak se to dozvěděli, ptali se „Cože?“, vždyť on měl ženu a dvě nádherné děti a velký dům. Měl všechno, nemusel nikam jinam chodit.

Odpočívej v pokoji, Johnny J

Překlad: djbeton