Tupacovi protivníci – kdo všechno jim byli?

Tupacovi protivníci – kdo všechno jim byli?

Badboy Entertainment

Tupacova neshoda s Bad Boy Records (Biggie, Puff Daddy a Junior Mafia) začala 30. listopadu 1994. Byla to ta noc co byl Tupac postřelen v New Yorku. Tupac šel do nahrávacího studia Quad, aby nazpíval písničku s raperem Lil Shawnem. Puff Daddy, Notorious BIG, Lil Ceaser a mnoho dalších umělců od Bad Boy bylo nahoře ve studiu. Tupac vešel do vestibulu studia spolu se Stretchem a jeho manažerem, když tři muži (dva znich byli identifikováni jako King Tut a Haitan Jack) vešli za nimi a začali „okrádat“ Paca a jeho doprovod. Donutili je lehnout si na zem a odevzdat jim jejich šperky. Stretch, beze zbraně, si z obavy o svůj život lehnul na zem. Za to Tupac nikoliv. Jeden ze střelců měl svoji zbraň na Tupacově břiše. Tupac odstrčil zbraň ze svého břicha dolů směrem k noze takže kdyby byl postřelen nebylo by to tak vážné. Pak zbraň spustila. Párkrát vystřelila, Pac spadnul na zem. Potom byl dohromady pětkrát zasažen, dokonce i do hlavy. Lupiči mu ukradli šperky, pak ho kopali do hlavy a utekli pryč. Kupodivu Tupac byl schopný, s pomocí, vstát a jet výtahem tam kde se nacházeli ostatní. Řekl, že Lil Shawn „brečel jako malá děvka“. V klipu „2 of Amerikaz Most Wanted“ hraje Tupac tuto scénu. Oklame Puffyho a Biggieho. Biggie prosí o život. Jakmile to Tupac vidí odpouští mu, že ho chtěl zabít. Puff Daddy, Biggie a Little Shawn, všichni se ozvali na Tupacův komentář o co vlastně šlo.

Biggie Smalls (The Notorious B.I.G.)

Předtím než Tupaca postřelili, byli s Biggiem opravdu blízcí přátelé. Poflakovali se spolu, Tupac nechával Biggieho vystupovat s ním na pódiu a dělat rap, protože nikdo nevěděl kdo byl Biggie předtím. Asi týden předtím než Tupaca postřelili v New Yorku, Biggie řekl Pacovi, měj se na pozoru, tihle chlápci co se s nima stýkáš se mi nezdají. Ti chlápci co se s nima stýkal byli King Tut a Jacques Agnant, prý členové Black Mafia. Pac měl také hovor s Mikem Tysonem, který říkal, tihle chlápci byli „špatné zprávy“. Pac se pokoušel držet od Biggieho, aby zjistil o co šlo, když po tom viděl Biggieho, bylo to v nahrávacím studiu, kde ho postřelili. Takže věděl, Biggie věděl kdo to udělal. Tupac Biggieho nikdy ze střelby neobvinil, ale byl nasranej, protože ho nevaroval. Potom když byl Tupac ve vězení, Biggie přišel s albem, které znělo právě jako Tupacovo a Tupac musel změnit celé svoje album. Tupac zuřil, protože Biggie rapoval o jeho penězích, jeho večírcích, přiléhavém oblečení které nosil, špercích a o dalších věcech. Ale Biggie nikdy neměl nic z toho, nikdo jiný nevěděl kdo byl Biggie, byl to Tupac který dal Biggiemu všechno. „Rapoval o mým životě“, řekl Tupac. Biggie býval jeho nejlepší přítel a kompletně ho změnil, to je to proč byl Tupac tak nasranej a on věděl, že Biggie byl podvod a to je to proč ho zanesl do svých textů, zkoušel ho zničit. Tupac také řekl, že spal s Biggieho ženou, Faith Evans.

Sean „Puffy“ Combs (Puff Daddy)

Pac nenáviděl Puff Daddyho pro 3 hlavní důvody. První, Puffy se přátelil s Biggiem. „Když jsem vyšel ven, řekl jsem ti, že je to jenom o Biggiem, dokud všichni nemuseli otevřít huby se svým zasraným názorem“. Druhý, Puffy byl konkurence Deathrow, Deathrow chtěla začít s Deathrow East a ovládnout celý tenhle průmysl. A třetí, Puffy byl podvod. Nenapsal jedinej svůj text, jeho melodie byla hrozná, jeho bubny byly hrozný a on byl největší hanebnost hip hopu. „Pamatuju si tu sračku cos řekl o mě ve Vibe, že jsem rváč, dobře můžeš říct svejm kámošům co chceš, ale ty a já víme o co jde. Odplata, vím ty děvko ze zapadákova, svědčíš o mě s maskou na ksichtě, věděls že bych tohle nehrál“. Toto je úryvek z Against all Odds na CD Makaveli. Ten den co byl Tupac postřelen, bylo to „loupežné přepadení“, Pac říkal, že to bylo nachystané, protože v tu dobu nosil zbraň a oni věděli, že by ji mohl vytáhnout a použít a samozřejmě vystřelit. Takže to bylo nachystané jako loupež, ikdyž ve skutečnosti to loupež nebyla. Tohle dostalo Puffyho do plánu na přepadení.

Mobb Deep

„Oh yeah, Mobb Deep, chcete s náma vochcávat? Vy malý mladý zasraný sráči, nikdo jako vy negři neseděl nebo něco? Hrajete si se mnou negři, motáte se okolo a máte záchvat nebo infarkt. Uděláte líp když se budete držet zpátky než vám někdo rozbije hubu. To je jak to děláme na naší straně“.
Předtím než šel Tupac do vězení udělal článek ve Vibe o založení Thug Life. Když byl Pac ve vězení poslouchal rádio a slyšel písničku od Mobb Deep, kde říká „Thug Life, stále tím žijeme“. Měl bandu svejch kámošů, který šli na jeho koncert a řvali Thug Life, zkoušeli začít rvačku, ale Mobb Deep to nechtěli přiznat. Mobb Deep toho ve svých textech nakecali mnoho, ale nikdy to nepotvrdili. Proto Tupac řekl: „Příště dospělí lídé zavřou hubu mluvícím negrům“. Tupac považoval sám sebe za mnohem lepšího než jsou Mobb Deep a mluvil k nim jako k dítěti. Tupac je rozdrtil v písničce „Hit Em Up“. Mobb Deep mu to oplatili s „Drop a Gem on em“.

Chino XL

Měl rým „rapoval jako Tupac ve vězení“. Když Tupac dělal interview řekl: „Mimochodem, nakopu prdel tomuhle negrovi“. Chino XL doopravdy nebyl moc zajímavý člověk pro Tupaca, tím že by mu namlátil by mu udělal jenom jméno. Nikdy jsem od něj neslyšel žádný CD a ani jsem žádný nikde neviděl v obchodě nebo něco. Vyšel jeho single Rise. V „Kristu“ řekl: „Od doby co mě Pac napadnul/Jersey mě zkoušel předběhnout“.

Dan Quayle

„…Dan Quayle nevíš proč máš prdel, na nakopnutí? Kde jsi byl když negři byli v rakvích?…“
Tento spor se trochu liší od těch ostatních, protože Quayle není vlastně raper… Potom co 2Pac vydal své první úspěšné sólové album „2Pacalypse Now“, Dan Quayle, toho času více prezident Spojených Států, oslovil svět hudby, aby zakázali toto album, tvrdíc že násilnické texty měli vliv na může, který pak zabil Texasského Rangera. Quayle prohlásil že „…Zde není opravdu důvod, aby nahrávky jako tato byly publikovány…“ a „…V naší společnosti pro ně není místo…“.

Wendy Williams

„Tlustá děvka se mnou nemůže šukat, je to rváčskej život děvko, miloval jsem je, ale teď se po mě vozej, proč já, šukal jsem kolem a chtěl trefit tvojí tlustou prdel, narvu Jenny Craig do tvýho tlustýho zadku, ty tlustý prase, viděl někdo tu tlustou prdel Wendy Williamsový? Vím že tvoje číča smrdí, ty tlustý prase, položím na tebe Jenny Craig ty děvko, dám Jenny Craig 20 000 dolarů, aby našla tvojí tlustou prdel, ty tlustá farmářská děvko, thug life, outlawz, westside, děvko, to je Tupac abys věděla kdo to řekl.“
Wendy Williams řekla, že Tupac rapoval ve vězení. Je to nevydaná písnička, jestli si jí ještě neslyšel, tak si jí musíš stáhnout. Verze začíná: „Řekni že sem rapoval ve vězení, dolož to, pomsta je odplata děvko, to je to co si dostala.“ A šlo to dál až k neuvěřitelnému napadení.

C. Delores Tucker

„Drahá slečno Deloris Tucker, nech mě hrát si se zasranejma myšlenkama, přesvědčím tě že budeš chtít vědět, víte proč je nazýváme zasranejma děvkama a možná že tohle ti pomůže pochopit, že to není osobní, jenom obchod baby, jenom obchod.“
Byla to černá žena, která se snažila prosadit veškerou cenzuru do gangster rapu, zásadně říkala, že je potřeba to zakázat. Tupac to viděl jako „spíš než se snaží pomoct negrovy, ničí bratra“. Zmínil se o ní v „Wonda why they Call U Bitch“, písnička která jak řekla zničila její sexuální život a ve výsledku žalovala Tupaca. Jak zbabělé když vydal tuto píseň ještě když byl naživu a ona počkala až do jeho smrti, aby ho žalovala. Ve skutečnosti jí jde jenom o peníze.

Dr. Dre

Dreho dny jsou sečteny, dlouhé a zapomenuté, obstarané pro znázornění – tvoje sexualita je jako dětská hra, tak sladce jako si naskočil na loď, punkový triky, jak blbě skřížil cestu Death Row, kdo chce teď do toho jít? Jako tihle další sráči, protože předstíráš že seš tvrdej – o můj bože – zkontroluj si teplotu, křičíš Compton, ale nemůžeš se vrátit, neslyšíš nadávky bratrů, protože utíkáš a schováváš se.
Tahle rozepře se začala, když byl Snoop u soudu. Dre se nikdy neukázal, což Tupac viděl jako zradu k Snoopovi a celému Deathrow. Pak tu byla skutečnost, že Dre nevydal jediné album od The Chronic a opravdu toho moc nedělal, zatímco dostával hodně peněz. Tupac také řekl, že Dre byl gay a řekl že podváděl svoji ženu. „Co je dole v temnotě, vystoupí na světlo“.

Fugees

„…Slyšeli jste co mi chtěli udělat Fugees, podivej děvko mám tvůj osud, tohle není zasranej film…“.
„Fugees a Mobb Deep zkoušejí teď taky ničit, huh?“
Řekli, že se nerozejdou a budou pořád pokračovat a dělat už brzy nový materiál. Dokonce si myslí, že jsou hip-hopová skupina, oni stále říkají, že gangster rap je moc tvrdej. Očividně chtěj taky zničit 2Paca…

LL Cool J

„Hey LL, potkej mý malý kámoše LL Cool J, řekni co, negře nakopu ti tvoje zasraný koule, já a mý zasraný malí kámoši, outlawz, opravdoví negři, mý malí kámoši, kdo chce tyhle starý divoký sračky?“
„Říkej mi zasranej výtržník, pošli mě do vězení, ale koukej jak praštim L.L.“
Tahle roztržka začala když LL Cool J stárnul a byl mimo, dělal většinou hudbu o ženách a potřeboval nutně změnu a zkoušel a dělal ze sebe zase něco, aby vypadal tvrdě. Takže se stýkal s Biggiem a vystupoval na Brooklyn’s Finest a ničil Tupaca. Pak přišel s písní nazvanou „I Shot Ya“, aby podnětil Biggieho píseň „Who Shot Ya“.

Nas

„Hej Nas pamatuješ tu sračku co si řekl? Nevím kterýmu magazínu si řekl nějakou sračku jak jsem nebyl… nikdo dosud neříká rváč. Dobrá cokoliv, cokoliv, cokoliv. Negře uděláš líp když půjdeš do obchodu s hudbou, jdi zkontrolovat nějaký tvý album, který si vydal. Teď jsme se na chvíli pozastavili nad těmahle rváčskejma sračkama. A vím že posloucháš, protože hltáš tuhle sračku. Takže uh, zkoumej a prováděj než si stáhnul prdel!“
Nejsem si jistý jak tato hádka vznikla. Ale v Intru na Makaveli – 7 Day Theory je Nas označen jako „údajný vůdce“ spiknutí pro zabití Tupaca. Nas jasně v jeho rýmech útočí na Tupacův styl a snaží se zobrazit image rváče jako Tupacův. „Předstírá, že to dostal pětkrát jako já, žiješ s fantazií dítěte“…“Hej Nas celej tvůj zasranej styl je hroznej, slyšels moje melodie, čteš o mým životě v novinách, celej můj život – složitosti s úřady, zákeřní poskoci, teď chceš žít můj život, co máš Nas, negr kterej právě nerýmuje.“ Celou dobu chtěl ničit Tupaca, nyní když je Tupac mrtvý Nas říká, že Tupac je jeho nejoblíbenější raper a má tuny textů o Tupacovi a jak byl Tupac opravdový a přeje si aby Tupac byl tady a oni spolu by mohli být dva největší rváči a nejlepší rapeři na stejný straně. Jak ubohé, dvě tváře těhle sraček.

Jay Z

Nevím mnoho o tom jak to přesně začalo. Ale Jay-Z měl píseň na svém albu „Reasonable Doubt“, která se jmenovala „Brooklyn’s Finest“ spolu s Notoriousem BIG, ve které se Biggie zmiňuje o tom, že Tupac spí s jeho ženou (není to narážka), ale také říká větu z „Who Shot Ya“ což by mohlo vypadat jako odkaz na střílení v New Yorku v roce 1994. Možná, že touto spoluprací v této písní a spoluprací s umělci od Bad Boy jako je Junior Mafia a Lil Kim, Puffy a samozřejmě Biggie mohl vést kampaň proti 2Pacovi. Toto je vše co vím a vše co mohu říct k této rivalitě.

převzato z www.2PacPlanet.com