Interview na MTV Video Awards – 3 dny před postřelením v Las Vegas

Interview na MTV Video Awards – 3 dny před postřelením v Las Vegas

Před sebou máte přepis krátkého rozhovoru, který byl pořízen 3. září 1996, tedy čtyři dny před jeho smrtelným zraněním, na udílení cen MTV Video Awards. Jde zřejmě o jeden z posledních Tupacových rozhovorů. Tupac zde naprosto vážně a s přesvědčením mluví o Death Row East, za ním vše sleduje Suge Knight.

[Master T]: Můžete se zmínit o Death Row East, co přesně se teď děje? Co můžeme od vás očekávat?

[Tupac]: Věříte vy samotný v Boha?

[Master T]: Jistěže!!!

[Tupac Shakur]: Pak věříte v Death Row East, přirozeně tomu věříte. Pokud věříte v Boha, věříte i v Death Row East. Plánujeme se chopit stejné strategie, kterou jsme využili u Death Row East, která je svým samotným úmyslem nad věcí, pojíme se s našimi slabinami a intenzivně je utváříme v moc a prodejní čísla. V tomhle momentě jsme v ulicích tam venku. Chceme pomoct bratrům, kteří potřebují peníze. Protože víme, že mají talent. Vyřešili jsme způsoby jak maximálně využít jejich talentu. A o tom to je. Každý na to naráží. Ale my ne. Narážíme akorát na to, abychom vydělali peníze. Pronikli více do byznysu. Neexistuje žádná nahrávací společnost, které se podařilo prodat tolik nahrávek jako my. Odprodali jsme Bad Boy, kterýkoliv černý nahrávací label za poslední roky! Vrátil jsem se po trestu a mým kámošům se podařilo vyváznout ze soudních případů. Takže vám říkám, že právě tohle je nezkažená schopnost, talent. Žádný švindl, nechodíme s úsměvem po celé Americe.

Dokonce se jim nechce ani odkupovat nahrávky, ale to právě oni musí kupovat naše nahrávky, protože my reprezentujeme ulice. Proto východní Death Row bude zosobnění toho, co se nám podařilo zvládnout na západě. Jednou provždy dokážeme těm lidem, kteří pořád tlachají o East Coast, West Coast válce, že se mýlí stejně tak jako Židé v případu Ježíše. Oni jen způsobují zmatek. Přinášíme sem peníze i změnu. To oni jsou tady, aby přinesli do všeho jen zmatek. Všichni ti slabí rapeři v čele s Nasem a všemi těmi sráči, kteří se rvou o Východ a Západ jako by to byla hra. Kdyby to byly šachy, zakřičely bychom do světa, že jsme udělali zajebaný šachmat už před třemi roky. Protože jsme porazili ty zkurvysyny. Tohle není hra. Jsme tady, abychom se snažili pomoct vydělat lidem peníze, snažíme se vypadnout z toho kruhu, do kterého nás dostali a hodláme začít s rapem přímo z papíru. Právě proto to děláme. Silou a prodejními čísly přicházíme do East Coast, abychom dokázali, že se není čeho bát, že není žáden problém, který by zhatil příležitost vyvrhnout vládu, která tu teď je i s Bad Boy a Nasem a vším tím svinstvem. Právě sem přineseme novou vládu, které se bude bát každá osoba v samotném New Yorku.

[Master T]: Dobře kámo, díky. Měj se.

(přeložil DjBeton)