Snoop Dogg říká, že je zpátky v Death Row – co se bude dít 13.2.2022 ?

Snoop Dogg říká, že je zpátky v Death Row – co se bude dít 13.2.2022 ?

Téměř před 24 lety změnila Snoop Doggova nahrávací smlouva majitele dvou silných nahrávacích společností. Snoop, který se počátkem 90. let stal po boku svého mentora Dr. Dre první domácí hvězdou Death Row Records, se náhle připojil k No Limit Records Mastera P a uzavřel s ním smlouvu v hodnotě 4 milionů dolarů. V té době byl výkonný ředitel a spoluzakladatel Death Row Marion „Suge“ Knight za mřížemi kvůli porušení podmínky v souvislosti se stejnou nocí, kdy byl smrtelně postřelen Tupac Shakur, a label se ocitl na sestupu. Mezitím se No Limit stal líhní talentů, mezi něž patřili P, Silkk The Shocker, Mystikal, C-Murder a další. Snoop u No Limit natočil tři alba, než se chopil jiných příležitostí.

V roce 2022 pokřtil Snoop svůj další projekt B.O.D.R (Bacc On Death Row). V úterý večer (25. ledna) Snoop zveřejnil artwork, který si vypůjčil z únorového vydání časopisu VIBE z roku 1996, na němž se fotili také Suge, Dre a Tupac. Na nejnovějším příspěvku má mladý Snoop hrdě na sobě řetěz a medailonek svého labelu. Tento příspěvek, jeden z několika, uvádí datum vydání 13. února 2022. Snoop se však nyní veřejně vyjadřuje k významu této zkratky. Je pozoruhodné, že toto datum se kryje se Snoopovým koncertem v rámci Super Bowl Halftime Show na podporu spoluzakladatele Death Row, Dr. Dreho. Minulý týden se oba objevili v reklamě na tuto událost po boku Eminema, Kendricka Lamara a Mary J. Blige. Není jasné, zda Snoop Dogg propaguje album, videoklip k singlu, nebo obojí. Koluje však několik klipů k písním.

V oběhu se objevily také videoklipy (které Snoop sdílel na sociálních sítích), které mohou být k albu připojeny. V jednom z nich je Snoop oblečen do oblečení Death Row, zatímco v dalším stojí ve vězení po boku Traye Deeeho z The Eastsidaz.

Nedávno Snoop prohlásil, že by se rád stal výkonným ředitelem Death Row, která od doby, kdy ji Knight před více než 15 lety ztratil v konkurzu, změnila majitele. V polovině 90. let Snoop založil Doggystyle Records – pojmenované podle jeho původního alba Death Row z roku 1993. Tam často spolupracoval s dalšími bývalými členy Death Row, jako byli Nate Dogg, Tha Dogg Pound, The Lady Of Rage, Bad Azz, Tray Deee, Mac Shawn a mnoho dalších. V současné době Tha Doggfather působí jako konzultant pro Def Jam a prozradil, že v listopadu podepsal sólovou smlouvu s major labelem Benny The Butcher.

„Šel jsem usilovat o tuhle práci [pro Def Jam], protože jsem chtěl být generálním ředitelem Death Row Records a v podstatě převzít merchandise a znovu vydávat jejich hudbu, dělat dokumentární filmy a případně natočit svůj životní příběh,“ řekl Snoop koncem roku 2021 časopisu GQ. Předtím působil jako výkonný ředitel v Priority, stejné distribuční společnosti a labelu, který v roce 1998 zprostředkoval Snoopův odchod z Death Row – po pouhých dvou albech a jedné kompilaci.

Blízkost k Snoopově minulosti byla tématem jeho kroků. V létě 2019 věnoval Snoop nyní uvězněnému Knightovi píseň „Let Bygones Be Bygones“. Usmíření přišlo poté, co se muži společně vyfotili v polovině desetiletí, které je dělilo od výhrůžek, dissů a údajných potyček v ulicích. Nedávno také obdaroval Eliho Manninga řetězem Death Row, čímž se postaral o slávu na sociálních sítích a komentáře na internetu poté, co vysloužilý quarterback NFL nosil medailonek v televizi.

Minulý měsíc bylo oznámeno, že Snoop a 50 Cent spolupracují na televizním seriálu Murder Was The Case. Na základě této písně se album a minifilm protnuly, když Snoop čelil obvinění z vraždy ve skutečném životě. V roce 1996 byli umělec a jeho spoluobviněný McKinley Lee zproštěni viny ve významném soudním procesu, v němž byl ve Snoopově právním týmu i Johnnie Cochran. Začátkem tohoto měsíce zemřel Snoopův spolupracovník a bývalý umělec z Death Row CPO Boss Hogg.

Překlad: djbeton