Snoop Dogg a 50 Cent připravují seriál „Murder Was the Case“

Snoop Dogg a 50 Cent připravují seriál „Murder Was the Case“

Podle serveru Deadline připravuje Curtis „50 Cent“ Jackson pro Starz seriál Murder Was The Case, který bude podrobně popisovat soudní proces se Snoop Doggem z roku 1993.

Seriál s názvem A Moment in Time: Murder Was the Case je druhým dílem hiphopové televizní stanice Starz. Ve vývoji je také seriál A Moment In Time: The Massacre, který podrobně popisuje pokračující rivalitu 50 Centa s rapperem The Game, která postavila G-Unit proti hudebnímu manažerovi Jimmymu Henchmanovi, a spiknutí o vraždě na objednávku, jež mělo Henchmana poslat na doživotí do vězení.

V době, kdy se stal světovou superhvězdou, visel Snoopův život na vlásku, protože byl obviněn z vraždy prvního stupně za zastřelení Philipa Woldermariama, člena konkurenčního gangu, kterého ve skutečnosti zabil McKinley Lee (známý také jako Malik), který byl v té době Snoopovým bodyguardem. Soudní proces se konal v době vydání Snoopova debutového alba Doggystyle, které obsahovalo singl „Murder was the Case“.

Ačkoli pozornost, kterou si díky procesu získal, vyhnala prodej alba na více než 5 milionů kusů, násilný text v něm populárním singlu byl během procesu použit proti němu. Film se bude zabývat Snoopovými zkušenostmi z celého procesu, včetně jeho spolupráce s obhájcem Johnniem Cochranem, který rok předtím zastupoval OJ Simpsona.

Snoop se podělil o své nadšení ze seriálové adaptace své životní zkoušky.

„Jsem nadšený, že konečně mohu vyprávět příběh MURDER WAS THE CASE,“ řekl Snoop. „Byl to zásadní okamžik v mém životě a kariéře a já jsem čekal, až najdu toho správného partnera, který to přenese na plátno. Nyní se stanete svědky síly mého já.“

„MURDER WAS THE CASE je neuvěřitelný příběh,“ dodal 50 Cent. „Snoop měl nejúspěšnější album v zemi a v soudní síni bojoval o svobodu. Jsem nadšený, že mohu se Snoopem spolupracovat a přenést ho na televizní obrazovky.“

Překlad: djbeton