Článek z roku 2011 – CNN vyšetřuje vraždu Notoriouse B.I.G.

Článek z roku 2011 – CNN vyšetřuje vraždu Notoriouse B.I.G.

Los Angeles (CNN) Vyšetřovací tým vytvořený z místních a federálních strážců zákona se vrací do roku 1997,roku zabití hip hopového umělce Christophera Wallace lépe známého jako Biggie Smalls nebo Notorious B.I.G.,s odkazem na dva zdroje obeznámené s vyšetřováním.

Podle jednoho policejního zdroje,vyšetřování tohoto 13let starého nevyřešeného případu bylo obnoveno před několika měsíci jako výsledek objevení nových informací , ale tento zdroj nemohl podat bližší informace protože probíhající vyšetřování zahrnuje Los Angelskou policii, Okresní zastupitelství z L.A. a FBI.

9.Března 1997 Wallace (24) byl zastřelen na předměstí, když se vracel z hudebního večírku který se konal v Petersen Automotive Museum v Los Angeles.

Los Angolská Policie tvrdí že jeden střelec v Chevrolet Impala zastavil podél předměstí a začal střílet na Wallace, který seděl na sedadle spolujezdce.Svědci popsali podezřelého jako Afro-američana oblečeného v obleku s motýlkem.

Jako hlavní teorie za tímto střílením se udává odplata v takzvané rapové válce mezi East a West Coast (tady mi to přijde zbytečný překládat.) a jejich hip hopovými umělci a jejich nahrávacích společností – Bad Boy Entertainment z New Yorku kterou reprezentoval Wallace a Death Row Records vedenou Marionem „Suge“ Knightem z Los Angeles. Před šesti měsíci před touto události střelec střílel po autě řízeném Knightem a zabil jednoho z jeho nejlepších umělců Tupaca Shakura.

Tahle vražda je vlastně taky nevyřešená.

„East Coast byl Biggie ,West Coast byl Tupac „ řekla Wallaceho matka Voletta Wallacová v dokumentu Biggie a Tupac. 

„Ale no tak vy tu plýtváte životy a to je přesně to co se stalo.Dva životy byli ztraceny a kvůli čemu?Blbosti?“ Řekla Voletta Wallacová filmařům.

Los Angelský Detektiv Russel Poole ve výslužbě, který pracoval na Wallaceho případu , řekl CNN že veří tomu že Knight byl za jeho vraždu zodpovědný,i přesto že šéf Death Row Records je zrovna v podmínce za násilí.

„Suge Knight si objednal tu vraždu“ Řekl Pool a dodává že věří tomu, že to připravil Reggie Wright Jr, který měl na starosti ochranku pro Death Row Records.

Reggie Wright Jr řekl CNN,  že nemá nic společného s vraždou a Knight opakovaně říkal že nemá žádné dočinění s kriminalitou.Poole řekl že odešel od Police do penze dřív, protože pokrok ve Wallacove případě byl mařen policejními důstojníky kteří pracovali mimo službu pro Death Row Records.

„Myslím že jsem se dostával moc blízko pravdě“ Řekl Poole „Myslím, že se báli že by pravda mohla být skandální“

Poole řekl že jeden ze zapletených důstojníku je David Mack,který byl poslán do vězení za vyloupení banky v roce 1997,ve stejném roce kdy byl zabit Wallace.

 CNN nebyla schopná sehnat Macka kvůli komentáře,ale když jeho obvinění z Wallaceho vraždy byla původně vynesena více než před deseti lety,jeho obhájce Donald Re to nazval absurdním.

Poole také asistoval Wallaceho rodině při jejich nespravedlivém soudním řízení proti Policii Los Angeles vycházející ze snahy ututlat vyšetřování.

Člen rady Los Angeles Bernard Parks byl šéfem policie když Poole vyšetřoval Wallaceho smrt a na obvinění o policejní snaze ututlat tento případ řekl CNN pouze: „absurdní“

„My bychom nikdy neignorovali důkazy, které by nám pomohli vyřešit tuto vraždu“ Řekl Parks

Parry Sanders advokát Voletty Wallace, řekl CNN, že soudní proces této rodiny který byl původně uzavřen v roce 2002, byl znovu otevřen v dubnu potom co policie řekla že převrácení důkazů z případu by mohlo vést k znovu otevření vyšetřování.

Mack byl propoštěn z federální věznice 14.května 2010

Uvidíme, jestli se objeví nové informace. Překlad z roku 2011.

Překlad: DjBeton