2Pac a Thug Life: Cradle to the Grave (1994) – CZ TITULKY

2Pac a Thug Life: Cradle to the Grave (1994) – CZ TITULKY

„Cradle to the Grave“ je píseň amerického hiphopového umělce 2Paca a jeho skupiny Thug Life, vydaná 4. listopadu 1994 jako singl z jejich jediného alba Thug Life Vol. 1 (1994). Je to jedna z mála písní z alba, která se dostala do hitparád a dosáhla 25. místa v žebříčku Billboard Hot Rap Singles a 91. místa v žebříčku Billboard Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks.

Hudební video
Videoklip začíná 2Pacovým projevem spolu s refrénem a poté začíná jeho sloka ve střídajících se scénách, nejprve ve vězení, kde ho sleduje dozorce (zbytek Thug Life se přidává hned za 2Pacem), následuje scéna za holografickými mřížemi (znázorňující, že je v cele) a poté venku v jeho čtvrti. Mopreme také přednáší své verše v různých scénách ve stejném pořadí. Rated R však začíná za scénou, v níž je za holografickými mřížemi, a pak se střídá tato scéna s tou ve vězeňském zařízení.

Podobně (za holografickými mřížemi) začíná svou sloku i Macadoshis, tentokrát se však střídá scéna, kdy mluví z vězení ke zbytku rodiny z vězeňského telefonu, a další scéna v jeho sousedství a již zmíněná scéna za mřížemi. Big Syke začíná svůj verš ve vězeňské posilovně a střídá tuto scénu se scénou, v níž je rovněž za holografickými mřížemi. Videoklip zabírá ještě jednu poslední scénu v sousedství a nakonec je přestřižen na závěrečnou scénu, v níž se 2Pac a zbytek Thug Life radují za mřížemi holografické vězeňské cely. Videoklip byl vydán v týdnu končícím 13. listopadu 1994.

Překlad: djbeton