KARIM BENZEMA UCTIL TUPACA SHAKURA VZPOMÍNKOU NA NĚJ

KARIM BENZEMA UCTIL TUPACA SHAKURA VZPOMÍNKOU NA NĚJ

Francouzský fotbalista Karim Benzema získal poprvé v životě Zlatý míč, když vzdal hold svému oblíbenému rapperovi Tupacu Shakurovi.

V pařížském divadle Châtelet se konalo předávání Zlatého míče za rok 2022. Večer završil 32letý Francouz Karim Benzema, který získal své první ocenění Ballon d’Or.

Mnohé to nepřekvapilo, protože francouzská fotbalová hvězda v minulé sezoně nastřílela za Real Madrid 44 gólů ve 46 zápasech. V boji o cenu, kterou mu předal Zinedine Zidane, jenž ji získal už v roce 1998, porazil Sadia Maného, Kevina De Bruyneho a Roberta Lewandowského.

„Je to sen z dětství. Moje cesta nebyla snadná. Byla těžká pro mě i mou rodinu. To, že jsem dnes poprvé tady, mě těší. Budu pokračovat dál,“ řekl Benzema ve své děkovné řeči.

Benzema také nezapomněl uctít kus své hudební inspirace z dětství, Tupaca Shakura. Již v roce 2017 Benzema hovořil s magazínem Highsnobiety, kde se ho zeptali, kdy začal poslouchat hip hop. „Muselo mi být sedm nebo osm let. Ano, Tupac a tak,“ řekl Benzema, který Tupaca také označil za svého jediného oblíbeného rappera, když vyrůstal.

Benzema také uvedl, že jeho styl oblékání je inspirován hip hopem. Z toho, co svět viděl v pondělí (17. října), je zřejmé, že se Benzema inspiroval Tupacem, když si oblékl podobný oblek, jaký nosil Tupac v roce 1996 na předávání amerických hudebních cen. Francouzský hráč měl také brýle s kulatými obroučkami, stejně jako Shakur v onu noc v Los Angeles před 26 lety.

Překlad: djbeton