Reakce na Tupacovu smrt

Reakce na Tupacovu smrt

Shock G/Money-B (Digital Underground)
Jestli chcete truchlit, tak to dělejte jen kvůli své osobní ztrátě. Netruchlete pro Paca, vzpomínejte na něj pro jeho umění a nebuďte smutní kvůli jeho smrti. Pac žil krátký, rychlý, koncentrovaný a intenzivní život. Žil 70 roků ve 25 letech. Vybral si cestu, kterou chtěl: ve třpitu rychlého života, dostal nahrávky do hitparád, nové filmy do kin a prachy do peněženky. Vše co Pac chtěl bylo, aby se slyšel v radiích a koukal na sebe na plátnách kin. Všechno tohle udělal, a mnohem víc.

Janet Jackson (Poetic Justice)
Cítím se velmi šťastná, že jsem poznala druhou tvář Tupaca, někoho kdo je starostlivý, milující, někoho jiného než je jeho veřejná image. Bude chybět mnoha lidem, Pac byl prostě opravdový. Přínášel to vždy ze srdce. Někdy může pravda bolet nebo vás může pravda osvobodit. V jeho případě to bylo obojí. Někdo řekl, že on byl rapující Nostradamus, jako by mohl prorokovat. Ale on jen říkal to na co jiní negři jen mysleli a nikdo to nechtěl říct. Věc byla taková, žil svůj život způsobem, že se skladby stali skutečností. Se vším chodil ven. Každý den byl jeho první a poslední.

E-40
Pac byl nenáviděn menšinou, ale milován většinou a ti co ho nenáviděli ho prostě neznali. Skutečně věřím tomu, že tady už nikdy nebude raper, který pozvedne duše a vyloží zdary a nezdary každodenního života prostřednictvím rapu jako to uměl Pac.

Sean „Puffy“ Combs (Puff Daddy později P. Diddy)
Tragická smrt Tupaca Shakura je strašlivou ztrátou pro jeho rodinu, jeho přátele, jeho milióny fanoušků a pro veškerý hudební průmysl. Jménem Bad Boy Entertainment Family chci vyjádřit moji nejhlubší soustrast.

Snoop Doggy Dogg
Cítím, že musíme přijít s nějakým fondem Tupac Black na Black Crime. A zastavit palbu. Pokud to byl East Coast/West Coast nebo ne, musíme to zastavit dřív než se nám to vymkne z rukou.

Reverend Jesse Jackson
Někdy vábení násilné kultury je tak přitažlivé, že když z toho má jeden zisk a úspěch, tak to pokračuje ve vábení. Tupac tento cyklus nemohl zastavit.

Havoc (Mobb Deep)
Před naší konfrontací jsem ho miloval. Miloval jsem ho, miloval jsem jeho hudbu. Plánovali jsem, že se na něj pojedeme podívat, ale nedostali jsme šanci. Je to smutný, chlape. Myslím, že ho zabila ulice. Nebyla to věc okolo East Coast/West Coast, byla to ulice. Myslím, že to byla jeho pusa, která ho zabila.

Prodigy (Mobb Deep)
Mezi mými lidmi a lidmi z West Coast je velmi smutné vidět, kam až to došlo. Nevím jak to všechno začalo, ale musíme se spojit dohromady. Jednou se budeme moci uklidnit, odpočinout si a hodit naše trable za hlavu, my můžeme bojovat za lepší zítřek.

Treach (Naughty by Nature)
Můj kámoš ‚Pac, on nikdy neměl trestní záznam dokud neudělal nahrávku. Jednou se dostanete na světlo, příjdete na mnoho věcí. Jedna věc kterou mohu říct, on byl jeden z nejreálnějších niggů jaký kdy žil. Řekl cokoliv měl na mysli, nikdy si netřepil jazyk nadarmo.

Kněz Conrad Muhammad
Ztráta muže jako byl brilantní a talentovaný Tupac Shakur, ve 25 letech, to ukazuje co černoch znamená pro naši společnost. Nežijeme dost dlouho na to abysme uskutečnili svůj plný potenciál. Malcolm X, ve svých mladých letech, byl gangster a drogový dýler. Tupac se mohl vyvíjet přirozeně, ale černoši umírají dřív než dostanou šanci růst.

John Singleton
Když jsem viděl Juice, Tupacův výkon na mě skočil jako tygr. Byl tu herec, který mohl ztvárnit krajně šíleného niggu. Bratr, který mohl vtělit svobodu jakou dala černochům mentalita „I don’t give a fuck“. Myslel jsem, že to bylo seriózní hraní. Možná jsem se zmýlil. Během natáčení Poetic Justice, ‚Pac vzpouzel i akceptoval můj postoj režiséra a poradce vůči němu. Byl to náš tanec životem a prací. Mohli jsme se dohadovat a pak líčit. Tupac mluvil z pozice, která nemohla dostat zadostiučinění dokud jste nepochopili jaké je to být nigga, vytlačovaná africká duše, plný síly, bolesti a vášně bez zaměření nebo směru pro celou tu energii kromě jeho umění.

Gerard (přítel ze střední školy)
Poprvé kdy jsem uviděl Tupaca, tak byl na osmém stupni. Viděl sem toho kluka co měl to tričko s těmi old school písmeny MC NEW YORK. A rýmoval. Všichni ti lidi byli kolem něj, i za ním.
Zpočátku jsme byli protivníci, ale pak jsme udělali skupinu. Born Busy and shit, MC New York, DJ Plain Terror, Ace Rocker a já jako D s beat boxem. Ignorovali jsem šílený lidi, byli jsem nepřemožitelní. Pak jsme začali psát nějaký rýmy pro Jadu (Pinkett). Jada taky trochu rýmovala. Nespěte.

Coolio
Vím skutečně, že tohle není věcí East Coast/West Coast. To co se stalo, víš, to bylo věcí ulice. Někdy když se zamotáš do nějaký situace, dostaneš se do jiný situace. Tupac byl v tomhle dobrej.