Interview s Cathy Scott o Tupacově smrti

Interview s Cathy Scott o Tupacově smrti

Proč nebyl nalezen bílý Cadillac a útočníci, když Las Vegas je uprostřed pouště? Proč policie nezačala ihned stíhat útočníky a nepoužili helikoptéru?

Tu noc, kdy se konal zápas bylo ve městě stovky bílých Cadillaců a limuzín. Policie nezačala útočníky stíhat, protože než vůbec našli místo, kde se vše odehrálo, uběhlo spoustu času. Dva policisté na motorkách, kteří stíhali Knighta a Tupaca a jejich doprovod až na Strip, skončili až míli od místa střetu. Nebylo to dříve než 20 minut co se vše odehrálo. Svědci řekli policii, že když útočníci prchali vydali se na jih směrem k Los Angeles.

Bílý Cadillac se střelcem minul doprovod Tupacových přátel z nichž většina byli bodyguardi. Nikdo je nezačal stíhat a nejsou žádní svědci. Jak to?

Policie řekla, že pár aut z doprovodu je mohla začít stíhat, protože ne všechna auta z karavany skončila ve Strip na Harmonu. Členové doprovodu později nedali policii dobrá svědectví, protože tvrdili, že se jim nelíbilo jak s nimi zacházeli (byli policií donuceni lehnout si na místě střelby obličejem na zem) bezprostředně po tom co následovala střelba.

Proč byl Tupac zpopelněn tak brzo po jeho smrti?

Jednou byla pitva skončena a rodina mohla s tělem nakládat podle jejich přání. V Las Vegas není neobvyklé, že pitva skončí ještě ten den kdy došlo k zabití. Bezprostředně po pitvě, která proběhla pár hodin po Tupacově smrti, bylo jeho tělo vyzvednuto z márnice, přes noc bylo zpopelněno a následující den si matka jeho popel odvezla domů.

Byla nějaká balistická zkouška?

Ano. Výsledky ale nebyly zveřejněny. Policie pouze řekla, že střelba byla provedena z poloautomatické zbraně s velkým kalibrem.

Shakurovo auto bylo zasáhnuto 12-krát a Suge Knight byl pouze škrábnutý na hlavě. Proč byl Shakur tolikrát zasažen a Knight ne?

Vyšetřovatelé našli 13 otvorů po střelbě do BMW. Knight byl škrábnut úlomkem kulky. Střelec byl uvnitř Cadillacu, ten zastavil vedle místa pro spolujezdce v BMW, na kterém seděl Tupac Shakur. Útočník byl vedle Shakura, když začal střílet.

Chtěli by sme vědět jestli se konalo něco jako pohřeb pro Tupaca? Kde se to konalo a jakto že se o tom nedozvěděla veřejnost?

Konala se malá ceremonie v Los Angeles, kterou navštívila Tupacova matka, nejblížší rodina a přátelé. Byl také velký smuteční obřad v Atlantě, který byl ale neoficiální. On byl zpopelněn. Jeho matka uspořádala soukromý obřad uplně mimo a rozptýlila jeho popel v parku. Veřejnost nebyla zvána.

Je možné, že jeho smrt byla nahraná?

Ne, on nepředstíral svoji smrt. Přečtěte si moji knihu „The Killing of Tupac Shakur“, to vás přesvědčí. Pokud jde o plány, to je obsažené v knize také.

Tupac je podle předpokladů muslim a muslimové nechtějí být zpopelnění. Byl opravdu zpopelněn?

Nevím jaký byl důvod jeho matky, ale zpopelněný byl, v márnici Davise v Las Vegas. A je mrtev. Uprostřed moji knihy je foto s jeho tělem po pitvě (fotka je také k vidění v rubrice „O smrti“).

Víte proč neexistuje žádná fotka zachycující Tupaca v nemocnici nebo něco takového?

Tupac byl držen šest dnů při životě pomocí přístrojů, včetně dychací masky a byl důsledně sledován na jednotce intenzivní péče. Okolo byli bodyguardi. Nebyl čas pro focení. Byl v komatu a nereagoval. Nevím jestli jste někdy viděl někoho připojeného na přístroje, není to hezké.

Je zde jiná možnost jak bych eventuelně mohl najít více informací o detailech pohřbu?

Nemyslím si. Opravdu jsem hledala všude kde se dalo. Rodina neřekne mnoho detailů. Krátký obřad se konal v Davisově márnici v Las Vegas den po Tupacově smrti. Žena v márnici řekla, že to bylo krátké a zúčastnilo se pouze pár členů rodiny a přátelé. Později, v L. A., byl jeho popel rozptýlen po parku.

Co si myslíte o tvrzení na začátku Makaveli (Suge ho/mě střelil)?

Mnoho lidí se zeptalo na tuto otázku. Ale přemýšlejte o tom. Kdo produkoval Tupacovu hudbu? Suge, tak proč by to Tupac říkal, s Death Row jako jeho nahrávací společností, která produkovala mnoho těchto písní? Suge byl velmi vlivný v produkci Tupacovy hudby. Nevěřím tomu, že Tupac někdy označil Suge jako viníka prvního střílení v Manhattanu v hale Quad Studios. Moje mínění o začátku Makaveli? Myslím, že Tupac říká něco jiného co pouze zní jako „Suge“.

Slyšel jsem, že fotka pitvy je neoficiální. Jak víte, že je pravá? Nevěřím tomu, že dali do oběhu fotku těla po pitvě.

Koroner ji označil jako autentickou. Důvod proč řekl, že to není oficiální fotka je, protože nebyla pořízena do složky vraždy nebo koronerova úřadu. Řekla jsem, je zde šest fotek pořízených po pitvě, všechny ve stejné místnosti. Jedna nebyla pořízena do složky. Byla dána mně. Neptala jsem se na důvod osoby, která mi fotku dala. Je pravá a koroner potvrdil, že byla pořízena v jeho pitevním sále, když bylo Tupacovo tělo na pitevním stole. Oni fotku ven nedali. Zdroj mi fotku podstrčil. Není neobvyklé pro zdroje podstrčit informace a dokumenty reportérům. Mnoho úředníků (koronerův úřad a policie) mělo přístup k dokumentům, informacím a fotkám. Toto je jak jsem se k nim dostala já.

Jestliže je Tupac skutečně mrtvý, jakto že stále přichází jeho nové filmy a alba?

Tupac nahrál více než 150 písní a klipů ještě než umřel. Jakmile se dostal z vězení začal pracovat. Jak mnoho lidí ví, byl workoholik, pracoval současně na filmech, nahrávkách a klipech. Jeho matka, která úspěšně bojovala u soudu za získání jeho nevydané hudby, se chystá vydat nové album. Takže jak vidíte je zde mnoho práce kterou udělal předtím než zemřel. On zemřel. Moje kniha obsahuje fotku Tupaca po pitvě na koronerově pitevním stole.

Proč jste publikovala fotku Tupaca Shakura po pitvě?

Nebylo to ukvapené rozhodnutí dát do oběhu tuto fotku. Důvod proč vydavatel a já jsme se takhle rozhodtli byl, že ve zprávách se začali objevovat zprávy o tom, že je stále na živu. Protože to bylo v novinách, tak jsem se rozhodla tu fotku tam dát. Věděla jsem, že to může někoho urazit. Nebylo to myšleno jako reklama. Kniha je o vyšetřování vraždy a událostech okolo ní. Jsem novinářka a přistupuji ke knize jako k novinovému článku. Byla tu „prémie“ jak to nazýváte, za fotku. 100 000 $ bylo nabídnuto policii a koronerově úřadu. Mohla jsem fotku prodat. Neudělala jsem to. Mám stejnou provizi za knihu s a nebo bez fotky. Nekoupila jsem tu fotku a ani jsem nespáchala trestný čin, když jsem ji získala.

Víte proč mohlo být řečeno Kastrem z Outlaw, když se ho ptali na Kadafiho (Yafeu Fula, zpěvák skupiny Outlawz a jediný ochotný svědek vraždy Tupaca) smrt, tohle: „Nemůžu o tom opravdu mluvit. Je tu pár šitů, kvůli kterejm to nemůžu udělat.“ — toto je převzato z Tupacovy knihy od redaktorů Vibe.

Věřím tomu, že Kadafi byl zabit, protože svědčil o Tupacově vraždě. Myslím, že lidé o tom nechtějí mluvit, zvláště v knize nebo v tisku, protože nechtějí být další na řadě. Není to nutné protože oni něco vědí.

Kde je tetování Makaveli na jeho krku? Proč měl řetízek na krku? Proč měl na krku řetízek, když byl mrtvý a měl mít pitvu?

Tetování vzadu není viditelné, protože Tupacovo tělo leží na zádech. Řetízek na jeho krku je kovová spona, která drží jeho tělo dole. Podivejte se pozorněji a uvidíte to. Je to používáno patology na všech tělech během pitvy.

Proč Tupacova matka rozptýlila jeho popel po parku?

Od koho jsem to slyšela, od jeho matky, Afeni Shakur, chtěla rozptýlit jeho popel tam, kde se cítil nejvíc doma a to bylo v L. A., kde žil, když byl zabit.

Museli policisté přestat pracovat na případu?

Vyšetřování vraždy se zastavilo, ale je stále otevřené. Nikdo podezřelý nebyl formálně jmenován nebo obviněn.