15 přeložených zajímavostí o Super Bowl akci z roku 2022 – Eminem, Dr.Dre, Snoop Dogg, 50 Cent

15 přeložených zajímavostí o Super Bowl akci z roku 2022 – Eminem, Dr.Dre, Snoop Dogg, 50 Cent

Na akci, která nesla oficiální název Pepsi Super Bowl LVI Halftime Show, sa představili jména jako Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J. Blige a 50 Cent. Není překvapením, že představení jednotlivých interpretů byli přepracované do posledního detailu. Tady je pár zajímavostí.

Dr. Dre zaplatil celou show z vlastní kapsy a zaplatil přibližně 7 milionů dolarů, což je zhruba 6,16 milionu eur.

Trailer k celé show režíroval F. Gary Gray, který režíroval i film Straight Outta Compton z roku 2016.

Pokud jste si náhodou nevšimli, na pódiu byl také Anderson .Paak, který hrál na bicí.

NFL měla různé menší požadavky. Jedním z nich bylo, že Dr. Dre cenzuroval frázi „still not lovin‘ police“ ze skladby „STILL D.R.E.“. během představení. Každý, kdo se díval a poslouchal pozorně, samozřejmě ví, že Andre Romelle Young je rozený gangst, takže navzdory požadavku NFL tento rým „padl“ naživo.

Dalším velmi diskutovaným tématem bylo Eminemovo pokleknutí po skončení skladby „Lose Yourself“. V médiích se okamžitě objevilo téma, že šlo o Eminemovo gesto na podporu Colina Kaepernicka, který v roce 2016 stejným způsobem poklekl během hymny a vyjádřil tak svůj nesouhlas s policejní brutalitou a rasovou diskriminací. Bohužel ho to tehdy stálo kariéru a jako profesionální hráč amerického fotbalu pověsil kopačky na hřebík.

Podle fanoušků to však byla pocta a úcta 2 Pacovi a Dr. Dre, který v tu chvíli hrál na klavír instrumentálku z Tupacovy skladby „I Ain’t Mad At Cha“. Kde je však pravda, ví jen sám Eminem.

Po tomto „incidentu“ se na internetu objevily zprávy, že NFL má požadavek, aby se nic takového nestalo a nikdo neklečel. To však byla nepravdivá informace, protože mluvčí NFL Brian McCarthy se vyjádřil takto: „Během zkoušek, které probíhaly tento týden, jsme pečlivě sledovali všechny aspekty vystoupení a věděli jsme, že Eminem poklekne.“

Dr. Dre řekl bulvárnímu serveru TMZ, že NFL během vystoupení změnila pouze drobné detaily. Řekl také, že Eminemovo rozhodnutí bylo pouze jeho a nikdo s ním neměl problém.

Kendrick Lamar byl také nucen ze skladby „Alright“ vyškrtnout část textu o policejní brutalitě a odkazy na gangy jako Bloods a Crips. Samozřejmě, že každý umělec musel ze svých textů vyškrtnout slovo na N a také sprostá slova.

50 Cent visel hlavou dolů téměř tři a půl minuty, než přišel jeho čas zahrát „In Da Club“. Je to také odkaz na samotný videoklip z roku 2003, kde měl Fifty podobný outfit s bílou čelenkou.

Tato show byla první v historii Super Bowlu, kde byli hiphopoví interpreti hlavní součástí programu.

To vše díky Jay Z, který má velmi dobré kontakty s pořadateli a NFL obecně, takže s využitím své osobnosti a společnosti Roc Nation vyjednal tuto dohodu, aby Dre mohl vystoupit a měl plnou kontrolu nad tím, koho si pozve. Do té doby se pořadatelům nelíbilo, že celá show má mít hiphopový nádech.

Vzhledem k tomu, že se zápas hrál v Los Angeles, měli diváci o zábavu postaráno. Proč? Protože to byli v podstatě domácí umělci. Dr. Dre i Kendrick Lamar pocházejí z Comptonu (LA) a Snoop Dogg z Long Beach (LA).

Eminem překonal s písní „Lose Yourself“ hranici 1,3 miliardy přehrání na Spotify. Je to jeho první skladba, která na této platformě dosáhla takového úspěchu. Uznání se dočkal i videoklip „STILL D.R.E.“, který překonal hranici miliardy zhlédnutí.

Během představení a scény jste mohli najít spoustu odkazů na různé věci. Ať už jde o Snoopovo album Doggystyle, nebo o krabice z videoklipu „Dre Day“ z roku 1993.

zdroj: generaciarapu.sk