36 přeložených skutečností o vraždách a vyšetřování vražd Tupaca a Biggieho

36 přeložených skutečností o vraždách a vyšetřování vražd Tupaca a Biggieho

Myslíš, že víš všechno o vyšetřování vražd Paca a Biggieho? Nevíš.

  1. V soudním slyšení ve sporu Biggie vs. USA odhadl soudce, že životní příjmy Biggieho mohly vyšplhat až k 500 miliónům dolarů.
  2. Dne 1.května 2006 byl detektiv oddělení Losangeleské policie Greg Kading, aby se přidal k policejní jednotce, která měla znovu prošetřit vraždu Biggieho.
  3. Důstojník Losangeleské policie Kevin Gaines byl postřelen a zabit jeho spolupracovníkem Frankem Lygou během incidentu, který se udál 18.března 1997. Russell Poole dokonce získal kazetu, díky které mohl doložit verzi události tak jak ji popsal Lyga.
  4. Důstojník Losangeleské policie Kevin Gaines i ve skutečnosti randil s manželkou Sugea Knighta Sharithou, řídil bílé SUV, které bylo na ní v době jeho smrti i registrováno. V autě bylo CDčko Death Row společnosti s názvem Greatest Hits.
  5. Minimálně jeden svědek v noci, kdy byl zabit Biggie, viděl Duanea „Keefe D“ Davise u stolu, že mluvil s Biggiem u jeho stolu, kde seděli i ostatní členové Bad Boy.
  6. Biggieho poslední slova, krátce předtím, než byl zabit, bylo údajně: „Uvidíme se na dalším večírku.“
  7. Dvě nakreslené skice vraha Biggieho, které se objevily v seriálu UNSOLVED jsou skutečné kresby z případu. Vytvořili je na díky Biggieho řidiče a jeho blízkého přítele Lil Ceaseho, kteří byli nejbližšími svědky střelby
  8. Mezitím, co Bad Boy opouštěli garáž Petersenova automob.muzea, jejich ochranka spatřila dva podezřelé muže: jednoho v pruhované košili a druhého v obleku a v motýlku.
  9. Domácí videa, které byla pořízena na VIBE party a která se objevila v seriálu UNSOLVED, jsou skutečné. Video, na kterém je vidět doprovod Bad Boy objevil detektiv Losangeleské policie.
  10. Historka, jak se potkali Biggie a Tupac v prvním dílu je pravdivá, dokonce i to co dělali Pac a Biggie na dvorku s nenabitými zbraněmi.
  11. Scéna, která se objevila v druhém dílu, kdy dva chlapci potkali Tupaca na jeho cestě do Las Vegas, se opravdu stala.
  12. Orlando Anderson a jeho kumpáni z Compton gangu Southside Crips se udájně snažili ukrást řetěz Death Row z krku Sugeova kámoše, Trevona Lanea.
  13. Tupacova přítelkyně v době jeho smrti byla Kidada Jonesová, dcera Quincy Jonese a sestra herečky Rashidy Jonesové. Kidada byla ten večer v Las Vegas, když Paca zastřelili, zůstala tehdy večer v jejich hotelovém pokoji.
  14. Dle požadavku Tupaca, Frank Alexander řídil auto, které patřilo Pacově přítelkyni Kidadě Jonesové té noci, kdy byl Pac postřelen. Členové Pacovy kapely Outlawz Immortalz seděli v autě spolu s jeho bodyguardem Frankem.
  15. V roce 1997 byl Suge Knight odsouzen na devět let za to, že porušil probační opatření, které vyplynuly z bitky s Orlandem Andersonem v hotelu MGM Grand v Las Vegas. Knight si odseděl půlku svého trestu.
  16. Tupac byl postřelen v Las Vegas 7.září 1996, zemřel o 6 dní později v University Medical Center v Las Vegas.
  17. Poslední fotka, na které byl vyfocen Tupac byla pořízena na Las Vegas Stripu, on seděl na sedadle spolujezdce hned vedle Suge Knighta. Fotka byla pořízena minutu předtím, než byl postřelen.
  18. Ženy v kabrioletu narazily na auto Sugea Knighta a začaly ho sledovat, když viděli že v autě sedí i Tupac. Ženy stály vedle nich na křižovatce Koval a Lane, když byl Pac postřelen a téměř se srazili s vozem střelce, když ujížděli z místa střelby.
  19. Policista na kole Las Vegas policie tvrdí, že kdž pomáhal vytahovat Tupaca ze Sugeova BMW a viděl zakrváceného Tupaca, poslední slova co mu řekl byla „Fuck you“.
  20. Seriál UNSOLVED natáčel scénku postřelení na křižovatce v Las Vegas, tedy přesně na místě, kde se vše odehrálo i v roce 1996.
  21. 3.díl seriálu UNSOLVED režíroval Ernest R. Dickerson, který režíroval i Pacův první hlavní roli v roce 1992 ve filmu Juice.
  22. 6. listopadu roku 1997 důstojník Losangeleské policie David Mack vykradl banku v oblasti Los Angeles a vydělal si tak 722.000 dolarů.
  23. Mack vlastnil černý Chevy Impala a měl plakát Tupaca na zdi své garáže.
  24. Podle vyšetřovacích spisů se bankéřka Errolyn Romerová skutečně zeptala detektivů „Co když ho můžu přesvědčit, aby vrátil ty peníze?“ a identifikovala Davida Macka tím, že podala Mackovu vizitku.
  25. Informátor, který byl ve vězení jménem Michael „Psycho Mike“ Robinson prohlásil, že Biggieho střelec se jmenoval Ashmir, Abraham, Amir, Keeky nebo Kenny. Rovněž tvrdil, že střelec byl bývalým členem gangu Crip.
  26. Robison povrdil i to, že byl „paranoidním schizofrenikem“ a odvolal v roce 2005 svůj výrok o vrahovi Biggieho. Dle jeho slov to byl jenom „hlas“ v jeho hlavě.
  27. Bratr Russella Poolea, Gary Poole zmizel v roce 1996.
  28. V 5.díle se objevil i skutečný detektiv Greg Kading, který směřuje k baru ve 4.díle seriálu.
  29. Důstojník Losangeleské policie David Mack byl zatčen v supermarketu dne 16. prosince 1997 za vyloupení banky. Navíc řekl detektivům: „Tak se snažte.“
  30. Jeden z prvních lidí, kteří navštívili Davida Macka ve vazbě byl muž pod jménem Amir Muhammad.
  31. Mladá žena obvinila Tupaca a další dva muže ze sexuálního zneužívání v souvislosti s incidentem v Newyorském hotelu 18.listopadu 1993.

32 Biggie a Faith Evans se oženili 4.srpna 1994 jen pár dnů poté, co se poznali.

  1. Po několika letech utíkání byl Corey Edwards vysledován a zatčen policejní jednotkou v restauraci v Los Angeles.
  2. Eric „Zip“ Martin byl údajně kmotrem Biggieho syna, Christophera Juniora, měl údajně i v Harlemu klub s názvem „Zip Code“.
  3. Dne 30.listopadu 1994 jel Tupac do studia Quad Recording Studios v New Yorku, aby nahrál skladbu s rapperem Little Shawnem. Tupacovi bylo slíbeno za nahrání tracku 7000 dolarů.
  4. Tupacův přítel, rapper, který s ním byl během střelby v Quad Recording Studios, byl zabit v Queensu přesně o rok později.
  5. Překlad: djbeton