2Pac: Unconditional Love (1999) – CZ TITULKY

2Pac: Unconditional Love (1999) – CZ TITULKY

„Unconditional Love“ je píseň od 2Paca s Nanci Fletcher. Píseň byla vydána posmrtně jako propagační singl k jeho albu Greatest Hits z roku 1998. Do dnešního dne byla explicitní verze písně vydána pouze na propagačním singlu. Píseň se v žebříčku airplay umístila na 73. místě.

Přehled
Píseň napsal 2Pac pro svého kolegu z Death Row, rappera M.C. Hammera. 2Pac nahrál demo verzi písně sám, než ji předal Hammerovi, a právě toto demo bylo použito pro vydání písně.Hammerova verze vyšla poprvé na albu Family Affair v roce 1998. Hammer později tančil a četl text této písně na prvním ročníku VH1 Hip Hop Honors v roce 2004.

Podle přebalu alba Family Affair text písně „Unconditional Love“ napsal a upravil 2Pac a producent písně Johnny „J“. Johnny „J“ byl připsán k produkci obou verzí písně.

Hammer o písni napsal následující: „Tuto píseň jsem dostal jako dárek od zesnulého Tupaca Shakura. Řekl mi, že je to píseň o tom, že pravá láska je bezpodmínečná. Chtěl, abych ji zarapoval, protože odráží to, za čím si stojím. Tajemstvím je, že to je také to, za čím si stál on. Víme, že naše Bible říká, že Boží láska je bezpodmínečná. Děkuji Tupacovi za tuto krásnou, duchovní píseň.“ Hammer se později v rozhovoru pro TBN zmínil o svém přátelství s Tupacem a o tom, že mu tuto píseň daroval.

Hudební video
Videoklip k písni „Unconditional Love“ byl natočen mezi 11. a 12. lednem 1999. Vystupuje v něm Tha Realest (vypadající a znějící jako 2Pac), který tuto píseň nahrává ve studiu.

Překlad: djbeton