2Pac feat. K-Ci & JoJo: How Do U Want It (1996) – CZ TITULKY

2Pac feat. K-Ci & JoJo: How Do U Want It (1996) – CZ TITULKY

„How Do U Want It“ je píseň amerického rappera 2Paca z jeho čtvrtého studiového alba All Eyez on Me (1996). Byla vydána 4. června 1996 jako oboustranný singl s písní „California Love“ ze stejného alba a byla jeho posledním singlem, který vyšel za jeho života. V písni účinkuje R&B duo K-Ci & JoJo, které bylo v té době známé především jako zpěváci skupiny Jodeci. Píseň se v roce 1996 dostala na první místo amerického žebříčku Billboard Hot 100 a na sedmnácté místo ve Velké Británii. Píseň získala v roce 1997 nominaci na cenu Grammy za nejlepší rapový výkon dua nebo skupiny. [1]

Skladba „How Do U Want“, kterou produkoval Johnny „J“, sampluje píseň Quincyho Jonese „Body Heat“ z roku 1974 a obsahuje disent vůči aktivistce za občanská práva a ostré kritičce rapu C. Delores Tucker. Tucker později zažalovala 2Pacovu pozůstalost a tvrdila, že komentáře v této písni a ve skladbě „Wonda Why They Call U Bitch“ ze stejného alba jí způsobily citovou újmu, byly pomlouvačné a zasáhly do jejího soukromí. K písni „How Do U Want It“ a jejím b-stranám „2 of Amerikaz Most Wanted“ a „Hit ‚Em Up“ byl vytvořen videoklip.

Hudební videoklip

K této písni byly natočeny tři videoklipy: Robinsona, oba režíroval Ron Hightower a produkovala Tracy D. Robinson. Tyto dvě verze se liší hudebním hodnocením (jedna je certifikovaná jako materiál pro dospělé). Videoklipy zachycují divoký sexuální večírek s vířivkou, jízdou na mechanickém býkovi, tancem v kleci a striptýzem u tyče. Ve špinavé verzi se objevuje také řada pornohvězd, včetně Niny Hartley, Heather Hunter, Nadii Cassini a Angel Kelly. Třetí verze, známá jako koncertní, je převážně živá na pódiu (nikoli z živého vystoupení v House of Blues). Jak v koncertní, tak ve studiové části se objevují camea K-Ci & JoJo a kolega ze skupiny Digital Underground Shock G. V obou částech se objevují i další postavy.

Překlad: djbeton