Digital Underground feat. 2Pac: Same Song (1991) – CZ TITULKY

Digital Underground feat. 2Pac: Same Song (1991) – CZ TITULKY

„Same Song“ je píseň americké rapové skupiny Digital Underground, v níž se při svém nahrávacím debutu představila budoucí hudební legenda Tupac Shakur, ze soundtracku k filmu Nothing But Trouble. Píseň je obsažena na jejich EP albu This Is an EP Release a také na albu Tupac: Na soundtracku k filmu Tupac: Resurrection (Vzkříšení).

Videoklip začíná pohřebním vozem, který vjíždí do autokina a promítá ukázky z Nothing but Trouble. Z pohřebního vozu odchází posádka Digital Underground. Shock G, představující amerického rockového hudebníka, rapuje první sloku. Shock-G alter ego Humpty Hump – střídavě představující Araba, Asiata a Eskymáka – rapuje druhou a pátou sloku. Money B, představující ortodoxního Žida, rapuje třetí sloku. Shock G rapuje čtvrtou sloku a představuje jamajského rasta a Tupac rapuje poslední sloku a představuje afrického krále.

V písni se objeví Dan Aykroyd, který ztvární skotského dudáka, člena losangeleského gangu a muže ve středovýchodním oblečení, a v epizodních rolích se objeví také Dr. Dre a Eazy-E.

„Same Song“ byla později použita ve scéně halloweenského večírku ve filmu Casper z roku 1995 a objevila se také v jedné z epizod seriálu NCIS (S8/E9: „Enemies Domestic“).

Překlad: djbeton