Postřelil se Tupac sám? Vyšetřovatel Greg Kading si myslí, že „ANO“!

Postřelil se Tupac sám? Vyšetřovatel Greg Kading si myslí, že „ANO“!

Postřelil se Tupac sám v New Yorku v roce 1994? Vyšetřovatel Greg Kading si myslí že ANO.

Hlavní vyšetřovatel Tupaca vyvrací „mýtus“, že byl rapper při útoku v New Yorku pětkrát postřelen. Takhle to prý nebylo.

Předtím, než byl v roce 1996 postřelen v Las Vegas, Tupac tvrdil, že byl o dva roky dříve v New Yorku pětkrát postřelen útočníky, ale nedávno v rozhovoru detektiv naznačil, že se rapper postřelil sám.

Hlavní detektiv vyvrátil historku spojenou s postřelením Tupaca Shakura dva roky před jeho vraždou.

Tupac byl ikonickou osobností a je považován za jednoho z nejlepších amerických rapperů, který psal texty zabývající se společenskými problémy a aktivismem.

Rapper byl zavražděn v roce 1996 ve věku pouhých 25 let, kdy byl zastřelen při střelbě z auta v Las Vegas.

O dva roky dříve byl Tupac v New Yorku přepaden a tvrdil, že ho útočníci několikrát postřelili.

Greg Kading byl přizván k vyšetřování vražd Tupaca a Biggieho v roce 2006, tedy několik let po jejich zavraždění, a protože měl možnost projít původní spisy, tvrdí, že vyvrátil některé mýty o údajném pokusu o vraždu.

V rozhovoru s detektivem v podcastu Anything Goes se moderátor James English zeptal, zda byl útok v roce 1994 pokusem o loupež nebo pokus o zabití Tupaca.

„Ne, bylo to proto, abychom ho ukáznili,“ odpověděl Greg. „Nešli ho tam samozřejmě zabít, protože kdyby to měli v úmyslu, tak by ho prostě zabili.

„Zbili ho, aby ho potrestali, protože si pouštěl pusu na špacír kvůli penězům za track a měl i dost nevybíravý slovník.“

Greg proto navrhl, že přepadení zorganizoval hudební manažer Jimmy Rosemond, aby Tupacovi ukázal, kdo je tady pánem.

A když James namítl, že pětkrát střelit Tupaca lze považovat za víc než jen za poselství, detektiv odpověděl, že tato fakta jsou „velmi sporná“.

„Především nebyl střelen do hlavy. Většina lidí se domnívá, že byl střelen z pistole a utrpěl několik vážných tržných ran,“ pokračoval Greg.

„Kdyby ho střelili do hlavy z bezprostřední blízkosti, Tupac by nikdy nebyl v Death Row, byl by mrtvý hned na místě.

„Dostal ránu pistolí do hlavy, když se v zápětí pokusil vytáhnout vlastní pistoli z opasku, střelil se a ta kulka mu prošla nohou, tříslem… postřelil sám sebe.

„A pak má samozřejmě tržnou ránu na ruce, protože když zbraň uchopil, pořádně ji neudržel – což je jeden z důvodů, proč náhodně vystřelila – a pak se hlaveň vrátila a rozřízla mu prst v oblasti palce.

„Takže to, že byl pětkrát střelen, je jen doslova drb z ulice.“

Poté, co Greg uvedl, jak podle něj Tupac zranění utrpěl, prohlásil, že je rapper mohl veřejně zveličovat, aby si vybudoval doslova „status drsňáka.“

A dodal: „Když se chystáte napsat píseň o tom, co se stalo, budete chtít vypadat co nejdrsněji, tak proč to nepřehnat.

„Přece nenapíšeš písničku, ve které bys řekl: ‚hele, dostal jsem na prdel a střelil jsem se do koulí, to přece neřekneš.'“

Navzdory obrovskému zájmu veřejnosti nebyl za Tupacovu vraždu, k níž došlo dva roky po jeho prvním napadení, dosud nebyl nikdo odsouzen.

Překlad: djbeton