Tanya Hart – 20min.rozhovor s Tupacem – rok 1992 – české titulky

Tanya Hart – 20min.rozhovor s Tupacem – rok 1992 – české titulky

KDO JE TANYA HART?

Tanya Hart je americká televizní moderátorka, rozhlasová moderátorka a producentka. Uváděla zábavné pořady, například Gossip Show televize E! Entertainment a pořad Live From LA With Tanya Hart na stanici BET. V roce 2016 byla zvolena spolupředsedkyní The Caucus for Producers, Writers & Directors, čímž se stala první Afroameričankou a první ženou v čele této 40 let staré profesní organizace zábavního průmyslu.

Tanya Hart je rozhlasová moderátorka z Los Angeles, která moderuje pořad Hollywood Live with Tanya Hart na více než 300 stanicích American Urban Radio Networks (AURN).V rámci svého pořadu připravuje denně pro rozhlasovou síť AURN zpravodajský přehled „Show Props“, který dodává svým rozhlasovým pobočkám.

Byla také vůbec první moderátorkou talk show na BET, kde v 90. letech uváděla pořad Live From LA With Tanya Hart a dělala rozhovory s hollywoodskými hvězdami, jako jsou Ice Cube, John Singleton, Halle Berry, Tupac Shakur, Will Smith a Smokey Robinson.

Během moderování pořadu Live From LA With Tanya Hart vedla vůbec první televizní rozhovor s rapperem Tupacem Shakurem.

Úryvky z jejího rozhovoru se Shakurem byly uvedeny v dokumentárním filmu Tupac z roku 2003 s názvem Tupac: Resurrection , který byl na 77. ročníku udílení Oscarů nominován na Oscara za nejlepší dokumentární film. Další úryvky z videa byly také zahrnuty do knihy Andrewa Acampory o Shakurovi s názvem Tupac: Tupak: The Modern Day Messiah: The Rose that Had Grown from Concrete.

Hart dříve pracovala v bostonské televizi WBZ-TV v různých rolích, mimo jiné jako moderátorka pořadu o veřejných záležitostech Coming Together, pro který také dělala rozhovory s celebritami a osobnostmi. V roce 1990 vedla během světového turné Mandely a jejího tehdejšího manžela Nelsona Mandely exkluzivní rozhovor s Winnie Mandelovou pro americkou televizi.

Hart byla po pět sezón spolupracovnicí pořadu Geraldo a objevila se také v pořadech Rolonda, Court TV, Inside Edition, Celebrity Justice, Sally Jessy Raphael a Forgive or Forget.

V roce 2005 vydala své debutové album Tanya Hart Sings.

Hart je držitelkou ceny Emmy za produkci pro svou vlastní společnost Tanya Hart Communications, Inc. její společnosti pro multimediální obsah, která nedávno pro Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) připravila celostátní osvětovou kampaň proti HIV/AIDS.

Produkovala také několik dokumentárních filmů pro PBS a také audiodokument „Ray Charles: The Music Lives On“, který je možné slyšet na British Airways a na iTunes.

Překlad: djbeton